De ALB

De Amsterdamse Lichtbond (ALB) is een naturistenvereniging met als voornaamste activiteit het exploiteren van het terrein De Molen in Ankeveen. Dit eiland in de Ankeveense plassen is in de loop der jaren getransformeerd tot een waar naturistisch paradijs met uitstekende faciliteiten, zoals een groot natuurzwembad en tal van andere (recreatieve) voorzieningen.

De ALB organiseert regelmatig in het zomerseizoen op het terrein en elders in het winterseizoen diverse activiteiten.

De ALB gaat uit van naturisme in een “zuiver neutrale sfeer”. Dit betekent dat de vereniging zich inzet voor naaktrecreatie, zonder daarbij geboden of verboden op te leggen ten aanzien van een “naturistische levenswijze”.

De ALB is een van de oudste naturistenverenigingen van Nederland. Omdat de geschiedenis van de ALB nauw verbonden is met de ontwikkeling van het naturisme in Nederland geven we op onze site een algemene historische schets. Wil je naast de informatie op deze site nog een andere sfeerimpressie van de ALB en het terrein De Molen? In 2004 verscheen in het blad Naturisme een artikel in verband met het 50-jarig bestaan van de ALB.

Of lees het artikel over “de nieuwe naturisten” uit Vrij Nederland van 9 juli 2005, waaraan de ALB meewerkte

De beste manier om de sfeer te proeven, is een kennismakingsbezoek aan ons terrein.