De ALB beschikt over een schitterend naturistenterrein De Molen, bij de vaste bezoekers beter bekend als “het landje”.

Het terrein dankt zijn naam aan de mooie 17e-eeuwse watermolen “Hollandia”. Naast de molen ligt onze parkeerplaats en de aanlegplaats van de boten waarmee je van en naar ons eiland kunt gaan. Bij de molen is tegenwoordig een gezellig café/restaurant gehuisvest.

Ons terrein is een eiland, dat ligt in het beschermde natuurgebied van de Ankeveense plassen bij Ankeveen. Het is ongeveer 1,5 ha groot en van oorsprong een oude legakker, gevormd in de 17e eeuw. In vroegere tijden werd hier de turf gedroogd en het is nu getransformeerd in een klein en intiem naturistenparadijs, waar je vrij en ongestoord naakt kunt recreëren.

We beschikken op het terrein over een aparte kleedruimte, twee toiletten, koudwaterdouches en een gemeenschappelijke ruimte (keuken), waar tegen kostprijs koffie, thee of frisdrank met een versnapering kan worden gekocht.

Het terrein is uitsluitend bestemd voor dagrecreatie. Het terrein is geopend van april tot oktober.

Het terrein heeft een mooi en groot natuurzwembad. Aan dit natuurzwembad zijn mooie ligsteigers en zonneweides aangelegd waarop het fijn zonnen is. Op het terrein is het voor iedereen goed toeven, zowel voor hen die de gezelligheid zoeken, als voor diegenen die in alle rust van de natuur of een boek willen genieten.

speelapparaten
Er zijn bovendien mogelijkheden voor een spelletje petanque, volleybal, tafeltennis, etc. Voor de kleinere kinderen is er een speeltuintje. Tevens bestaat er de mogelijkheid tot barbecuen.
Een ieder die zo nu en dan, op een fantastisch mooi plekje, midden in een natuurgebied naakt wil recreëren raden wij aan De Molen eens te bezoeken om zodoende zelf de kwaliteit te ervaren van “naturistisch onthaasten” of wel “effe lekker niks”.

Een werkplicht is er niet op ons terrein. Vrijheid, blijheid is ons uitgangspunt. Maar ook ons terrein heeft onderhoud nodig. De vrijwilligers die deze taak op zich hebben genomen, zijn altijd blij met nieuwe enthousiaste mensen. Behoudens enkele weekends per seizoen, is kamperen/overnachten niet mogelijk. En huisdieren zijn op ons terrein niet toegestaan.